Moher Cliffs Ierland

Ierland in 5 dagen

In de herfst (oktober) zijn wij voor 5 dagen naar Ierland gevlogen! Dit was nog in de tijd dat een vliegticket €10,- kostte bij Ryanair, en vliegen erg makkelijk ging 😊. We vlogen naar Dublin, maar wij zijn vaak snel weer uitgekeken in een stad dus we hebben een auto gehuurd voor 3 dagen om een rondtrip te maken. Het was veel rijden, maar zeker waard! 

In 5 dagen zijn we bij de volgende plekken geweest: 

  • Dublin
  • Moher Cliffs
  • Wicklow Mountains
  • Terug in Dublin

DAG 1&2: DUBLIN

Ondanks we snel zijn uitgekeken in steden, vonden we Dublin wel erg leuk! En we moesten natuurlijk wel een Guinness biertje proberen. In Dublin zelf hebben we lekker veel rondgelopen, zijn we in veel cafeetjes geweest en natuurlijk bij de bekende Temple Bar. Iets buiten de stad zijn wat mooie parken te vinden waar we zijn geweest. Hier lopen veel herten vrij rond, ook erg mooi om te zien! 

DAG 3: MOHER CLIFFS

Op de derde dag hebben we een auto gehuurd om helemaal naar de andere kant van Ierland te rijden: naar de Moher Cliffs. Eén van de mooiste kliffen van Ierland en gigantisch groot. In Dublin hoorde van een aantal mensen dat zij er vaak zijn geweest, maar het was bijna altijd mistig en ze waren lastig te zien. We zijn toch gegaan. De reis was ongeveer 3-4 uur en ondertussen zijn we nog een aantal keer gestopt om typische Ierse kastelen te bekijken. Eenmaal aangekomen bij de kliffen was het erg rustig, en waaide het enorm hard. Maar, ze waren super duidelijk te zien! Omdat we er aardig laat waren hebben we de zonsondergang er gezien, echt prachtig. Zeker een aanrader voor Ierland! 

DAG 4: WICKLOW MOUNTAINS

Op dag 4 werden we wakker in de mooiste AirBnb, vlak bij de Moher Cliffs op het platteland, omringd door rode koeien. Daarna zijn we naar de Wicklow Mountains gereden, iets zuiderlijker dan Dublin. Dit is een national park, de bergen zijn niet heel hoog maar het gebied is wel echt prachtig. Omdat het herfst was, waren de kleuren ook heel warm. Het was hier best koud dus we hebben vooral rond gereden en gekeken. Op een gegeven moment kwamen we een heel mooi meer tegen, later kwamen we erachter dat dit de film locatie was van Vikings, super tof! Na onze dag zijn we naar de volgende AirBnB gegaan, die aan de rand van het park lag. In dit houten boshuisje hebben we de openhaard aangezet en hebben we lekker heel de avond ervoor gezeten, heerlijk! 

DAG 5: DUBLIN

Op de laatste dag zijn we weer terug gereden naar Dublin. We hebben de auto ingeleverd en hebben nog wat plekjes bezocht in het centrum. Daarna was het alweer tijd om te gaan! Het klinkt kort, maar toch hebben we een heel goed beeld gekregen van hoe mooi Ierland is! 

3 thoughts on “Ierland in 5 dagen”

  1. Thank you for your time to have put these things together on this weblog. Robin and that i very much liked your ideas through the articles over certain things. I realize that you have several demands on your own timetable therefore the fact that an individual like you took as much time just like you did to help people really like us by means of this article is actually highly valued.

  2. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »