Tropisch Europa: Elba

Elba is klein eiland van Toscane, met de ferry een uur varen. Er is geen vliegveld, en de oppervlakte is maar 224 vierkante meter. Sinds Malta, trekt kleine eilanden ons echt. Overal water, vaak super helder water en je bent overal binnen een (paar) uur. Elba moest dus ook ontdekt worden!

Elba is geen typisch rond eiland, maar heeft een aparte vorm. Wat er voor zorgt dat je op sommige plekken beide kanten van de zee ziet, erg mooi! We zijn maar 2 dagen op Elba geweest, om te kijken of dit misschien ook een plek was om een maand te verblijven later. In 1 dag kan je echt het eiland zien, maar er zijn zóveel mooie plekken dat een maand ook prima kan!

Onze hoogtepunten:

CAPO BIANCO

Dit steenstrand was super mooi wit en het water wat zo helder, het lijkt bijna geen Europa. In het midden staat een grote rots, waarbij aan beide kanten een mooi wit strand is. Perfect om te snorkelen of om een dagje door te brengen. Dit strand is wel erg populair, om te fotograferen is het beter om zo vroeg mogelijk te gaan.

 

Portoferraio

In deze kleine stad kom je aan met de ferry. Het lijkt in eerste opzicht erg stedelijk en ook wat industrie. Maar als je helemaal naar het punt loopt is er een hele mooie, historische stad te vinden. Hier rijden geen auto’s, dus smalle straatjes en leuke cafeetjes gegarandeerd! Ook de haven hier is echt leuk om te bekijken.

Parco dell’Arcipelago

In een andere punt van het eiland ligt een klein national park. Dit is super mooi te wandelen, en eenmaal op de top zie je beide kanten van de zee, met super blauw water. Prachtig uitzicht!

Berggebied aan de linkerkant

Heel de linkerkant van het eiland is berggebied, en deze bergen zijn nog best hoog! Het mooie aan Elba was echt de natuur, er wonen relatief weinig mensen op het eiland, en heel het berggebied aan de linkerkant was natuur. De kust heeft wel een aantal leuke dorpjes die ook het bezoeken waard zijn. Wij zijn niet de bergen zelf in geweest, maar eromheen rijden is ook prachtig.

1 thought on “Tropisch Europa: Elba”

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »