Beste apps voor op reis!

Tijdens het reizen kunnen sommige apps het leven echt makkelijker maken. Zonder Google Maps bijvoorbeeld komen wij nergens. Maar naast Google Maps zijn er nog een aantal apps die echt niet kunnen ontbreken!

 1. Google Translate
  Een translate app op reis is altijd handig en gebruikt iedereen, maar de translate app van Google is éxtra handig! Deze app kan live met je camera, teksten vertalen. Zo hoef je niks over te typen en komt het rechtstreeks in je scherm te staan. Ideaal voor menukaarten, of borden langs de weg waar je eigenlijk niet in mag.

 2. Komoot
  Deze app is meer voor de sportievelingen, maar wel beschikbaar in elk land. Met deze app kan je mountainbike routes, hiking routes, hardloop routes en meer zoeken in elk land en gebied die je maar kan bedenken. Wij vinden het ideaal, omdat het lastig is om per land en gebied de routes uit te vogelen. Wel kan iedereen zijn of haar route op deze app zetten, dus soms is het een verrassing en iets anders dan je denkt. Tot nu toe nog geen slechte ervaringen mee gehad!

 3. Trainline 
  Ook een app die in elk land beschikbaar is: Trainline. Met deze app kan je in elk land een treinkaartje digitaal kopen. Van te voren kan je dus makkelijk zien welke treinen er gaan, hoeveel het kost en hoelang de treinreis duurt. Veel handiger dan op het station ter plekke allemaal bekijken.

 4. iOverlander
  Met de app iOverlander kan je (wild)campingplekken zoeken ook overal ter wereld. Ideaal voor wildkamperen, omdat dat vaak een heel gezoek is met alle regels van een land (bijvoorbeeld slapen boven de boomgrens). Ook is deze app te gebruiken voor hostels, hotels, restaurantjes en zelf water kraantjes.

  Mobike
 5. Met deze app kan je een fiets huren, en dit bedrijf zit in heel veel verschillende landen. Hoe vaak wij al hebben gehad dat we ergens waren en dachten, dit kan sneller dan lopen. Als je eenmaal een account hebt, is het super makkelijk om ergens een fiets vandaan te halen!

Naast deze 5 apps zijn er natuurlijk nog veel meer handige apps zoals: Skyscanner, AirBnB, Booking.com en Uber, maar deze kent bijna iedereen wel en spreken meer voor zich! Alle tips voor geniale apps zijn natuurlijk welkom!

Google Translate
Komoot
iOverlander

1 thought on “Beste apps voor op reis!”

 1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »