Wildkamperen op het strand

Afgelopen weekend hebben wij voor het eerst op het strand geslapen! Dit klinkt ook gewoon als iets wat je ooit gedaan moet hebben (vonden wij 😜). Lees hier onze ervaring! 

Praia da Ursa

Eén van de mooiste stranden in de omgeving hier: Praia da Ursa. We zijn al een aantal keer op dit strand geweest, en elke keer was het weer zo prachtig. Een paar keer zijn we tot zonsondergang gebleven en toen zagen we al dat een aantal mensen hun tentje aan het opzetten waren. Dit leek ons fantastisch, maar al onze camping spullen liggen nog in Nederland.

Toch wilde we dit graag tenminste 1x proberen, en hebben we de goedkoopste tent gekocht die we konden vinden. Dekens hadden we al, en een luchtbed hadden we niet nodig dachten we. Want wie doezelt er af en toe nou niet weg op het strand.

 

Om bij dit strand te komen, moet je eerst een heel stuk door het berggebied wandelen/klimmen. Best een aardig stuk en steil vooral. Dus: minimale spullen mee. Allebei 1 rugtas, Brom kan zelf rennen, maar natuurlijk wel de camera mee. Eenmaal op het strand hebben we nog even genoten van de zonsondergang, hebben we in de grote golven (proberen) gezwommen en toen hebben we het tentje opgezet. Het was al eind september dus we dachten de enigen te zijn. Maar het bleek dat er nog zo’n 8 tenten stonden. Alleen maar gezellig! 

Slapen

Het werd super snel donker en we hadden 0 bereik op onze mobieltjes. Dus vanaf half 9 hadden we eigenlijk vrijwel niks meer te doen. Totdat de lucht écht donker was, en alle sterren tevoorschijn kwamen. Wat zijn dat er veel zeg in zo’n donkere omgeving, prachtig. We hebben nog uren buiten gezeten, gegeten en gekeken, en Brom hield ons omstebeurt warm (wist je dat honden een lichaamstemperatuur hebben van 39 graden? Lekker zeg haha). Na nog wat met dronken mensen gepraat te hebben wat altijd lache is, gingen we slapen. Dat slapen is helaas niet gelukt, wat de grond was een partij hard. Brom vond het maar niks en keek ons heel de tijd aan van: moet dit?! Om half 7 ’s ochtends zijn we maar de tent uitgegaan omdat we beurs waren en zo konden we de zonsopkomst zien. 

Volgende dag

Omdat het strand onderaan de rotsen ligt, kwam de zon pas tevoorschijn om 9 uur, en het zonlicht op het strand pas rond 11 uur. Klinkt als erg lang wachten, maar de tijd vloog echt. ’s Ochtends op een leeg strand lopen, op de rosten klimmen, een ochtendduik nemen en vooral veeeel foto’s nemen. Behalve het niet slapen, was het prachtig! Het gevoel van complete vrijheid, in de natuur zijn zonder mobieltjes en ‘wakker’ worden op het strand is geweldig. Dit gaan we zeker nog een keer doen, maar dan met een matje of luchtbedje als het makkelijk mee kan. 

2 thoughts on “Wildkamperen op het strand”

  1. Pingback: 15 Places to visit in portugal – Activedayjob – Digital Nomads in Europa

  2. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »