6x Verborgen foodspots Lissabon

In Nederland, en eigenlijk overal gingen wij niet zoveel uit eten. We vonden het vooral zonde van het geld en zelf koken is net zo leuk. Maar Lissabon heeft ons goed veranderd! We ontdekte het ontbijten in de zon, maar ook ’s avonds al de leuke eettentjes, Lissabon is tenslotte dé foodspot van Europa hoorde wij🌞. Van nooit uit eten, naar minimaal 3x per week buiten de deur eten, hebben we aardig wat ontdekt in Lissabon. Vooral de plekjes waarvan je niet op het eerste gezicht ziet dat je er kan eten, vonden we erg leuk! Deze hebben we verzameld hier onder:

1. Mercado Oriental Martim Moniz
Ons favouriet, waar we elke week wel een keer kwamen haha: Mercado Oriental. Vanaf de buitenland lijkt het enkel een Aziatische supermarkt, maar als je naar binnen gaat kan je naar boven waar 8 kleine Aziatische eettentjes zitten. Bij allemaal kun je iets halen, en het maak niet uit waar je gaat zitten. Aanrader!!

2. Café da Garagem
Dit is een café waar je vooral iets kan drinken en wat kleins kan eten. Het uitzicht is echt het hoogtepunt in dit café. De voorkant van het café is volledig glas, en omdat het café erg hoog zit kun je de stad bekijken. Vanaf de buitenkant zie je een bordje met een theater, maar als je naar binnen gaat en met de trap naar beneden, kom je in het café! 

3. Casa do Alentejo
Ook bij dit gebouw staat vrijwel niet aangegeven aan de buitenkant wat het is. Er is een grote deur die soms openstaat, als je daar doorheen komt kom je in een super mooie, soort Arabische ruimte. Het is een cultuurhuis, maar als je naar boven loopt, of naar de tuin kun je ook wat eten of drinken. Het restaurant boven is echt chique, ook hier zijn de kamer heel mooi.

4. Illegal Chinese
Vlakbij Martin Moniz zijn een aantal ‘illegale’ Chinese restaurants. Ze zijn te vinden op Google Maps, maar aan de buitenkant lijkt het gewoon een huis. Eenmaal bij de deur moet je kloppen om te vragen of je er kan eten, maar het eten is echt heerlijk en goedkoop! Leuke, gekke ervaring.

5. Torel Palace
Dit is eigenlijk een hotel, maar ze hebben ook een terras en een zwembad waar je als niet-gast kunt zitten. De ingang lijkt een mooie tuin, waar je doorheen moet lopen tot dat je bij het terras komt. Het uitzicht is geweldig, je kijkt over de stad en ziet de zee in de verte. Het is prijzig, maar erg mooi.

6. Restaurante Japonês – SAKURA
Dit restaurant is wél makkelijk te vinden en staat goed aangegeven. Maar wat veel mensen niet weten is als je boven gaat zitten in plaats van op de begaande grond, dat je bedient wordt door robot katten! Deze brengen je sushi en kunnen gewoon de juiste tafels vinden. Leuke ervaring!

1 thought on “6x Verborgen foodspots Lissabon”

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »