verhuizen naar toscane

Verhuizen naar het buitenland in corona tijd

Midden in een wereldwijde pandemie verhuizen naar het buitenland. Goed idee of niet?
Toen wij vorig jaar tijdens onze minor in Malta woonde en terug moesten naar Nederland hadden we al bedacht dat we na ons afstuderen heel graag weer een land wilde bezoeken voor een langere tijd. Na in Noorwegen en in Malta gewoond te hebben, leek het allemaal best makkelijk en zijn er nooit problemen geweest, dus waarom niet? Die gedachten veranderde even toen de eerste corona golf er was. Alles in lockdown, 6 weken lang niemand zien. Maar daarna ging het beter dus ons plan om naar het buitenland te gaan wilde we gewoon door laten gaan!

Solliciteren
In Nederland zagen we al dat het zoeken van werk erg lastig werd ineens door corona en veel mensen werden ontslagen. In het buitenland solliciteren was daarom nog lastiger, en er kwam een 2e coronagolf die het nog lastiger maakte. Toen hebben we afgesproken, wie er als eerste een baan ergens vindt, daar gaan we heen! Dat was Job, en we zitten nu al een paar maanden in Italië.

Italië is een prachtig land en het heeft echt alles, maar het is niet een handig land om een baan te vinden. Job werkt bij een Nederlands bedrijf in Lucca, maar bijna overal moet je Italiaans kunnen spreken en heerst er nog meer werkloosheid in Italië dan in Nederland. Voor mij was het dus iets lastiger. Toch had ik altijd in gedachten dat ik ook echt wel iets zou vinden, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Dat bleek toch een beetje tegen te vallen. De taalbarrière, en net afgestudeerd dus weinig werkervaring, hielpen niet mee. Na 5 maanden solliciteren was ik het zat en ben ik me gaan focussen op mijn eigen bedrijf en heb ik gekeken wat ik hier mee kan vanuit Italië. Dat komt langzaamaan steeds weer meer op gang gelukkig!

Reizen
Naast het vinden van een baan is het reizen ook erg anders dan normaal. We zijn naar een ander land verhuisd omdat we graag meer van de wereld willen zien. Thuis in een appartement zitten kan in Nederland ook dus in Italië wilde we graag alles zien in de buurt. Een voordeel aan in deze tijd naar het buitenland gaan, is dat het overal zo ontzettend rustig is. Op de meest toeristische plekken is bijna niemand te bekennen en aangezien wij graag met een drone vliegen, is dat in ons voordeel nu! Dit was de eerste maand heel chill maar ook hier zijn corona maatregelen. Na een maand ging de provincie Toscane op oranje, en na 2 maanden rood. Dat betekent dat je niet je eigen stad of gemeente mag verlaten zonder geldige toestemming. Niet ideaal. Gelukkig is Lucca een erg mooie stad met veel natuur eromheen, en mag je gewoon met je cocktail op straat staan.

Ook hebben we gemerkt dat we Lucca een hele fijne stad vinden omdat het omringd ligt door een groot berg/heuvel gebied waar we gewoon heen mogen. In alle plekken die we tot nu toe hebben bezocht voelde Lucca toch wel het rustigst, natuurlijkst en mooist. Weinig criminaliteit en ik durf gewoon om 3 uur s nachts met Brom naar buiten als ze weer eens moet plassen.

Goed idee?
Wij hebben geen spijt van onze keuze! De eerste twee maanden waren wat lastig omdat ik geen baan kon vinden en ik verveelde me wat het soms erg lastig maakte. Maar dat is nu gelukkig niet meer zo en ik begin steeds meer het mooie te zien van onze omgeving. De maatregelen zijn jammer, maar ook in Nederland kunnen we niet veel doen nu. Verhuizen in corona tijd is misschien even wat aanpassen dus, maar als je op een plek gaat wonen die je mooi vindt vinden wij het zeker waard. 

2 thoughts on “Verhuizen naar het buitenland in corona tijd”

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »